MMORPG PWNS KEK

Spöa vargar, köpa nya axelskydd, döda en hög-levlad jätte, köpa en ny lie, prata med en farbror sjukt långt bort på kartan, levla upp, spöa en polare i en duell till döden, köpa nya handskar and the list goes god damn on forever... Alla som har spelat någon form av online-spel är överens. Det är sjukt kul att utveckla sin karaktär. Att bli någon över internet, eller ännu bättre, att bli någon annan över internet är bland det roligaste som finns inom interaktiv media.

Guild Wars, World of Warcraft, Age of Conan, Warhammer Online, Diablo II, Lord of the Rings Online och typ alla andra mmorpg's (Massive multiplayer online role playing games) som finns har en sak gemensamt. De erbjuder alla en alternativ värld. En värld där du bestämmer om du vill vara mäktig eller mjäkig. I verkliga livet är det inte så enkelt. Du föddes till den du är, och du kan inte göra något åt det. I MMORPG's är du precis den du vill vara, och det är därför det är så förbannat kul.

Nackdelen med MMORPG är förstås att de kostar pengar. Du betalar 120 spänn i månaden vilket leder till att du stressas till att spela så mycket som möjligt under den tiden du har. Vid slutet av månaden måste du såklart köpa ett nytt månadskort så att inte föregående månadskostnad varit värdelös. Till slut hamnar du i en ond cirkel där du undrar vad fan ditt intresse går ut på egentligen, och efter många om och men lägger du spelet på hyllan och förbannar det för att det tog upp all din fritid och hindrade dig från att bli den unga, sexiga rockstjärna du alltid drömt om att bli.

Typ.

Därför vill jag rekommendera Guild Wars. Spelet har ingen månadskostnad och max-leveln är 20 (att nå lvl 20 i Guild Wars tar ungefär 25-30 timmar). När du väl är på lvl 20 så börjar spelet på allvar, men det är aldrig under stressiga förutsättningar. Det är dina skills, inte antalet timmar du spelat som avgör om du står som vinnare till slut, precis som ArenaNet alltid hävdat. Du löper alltså ingen större risk att tröttna på att levla upp på vägen, och du hotas dessutom inte av den ständigt tickande klockan.

Synd bara att Guild Wars inte är lika lekfullt och mysigt som WoW. Men å andra sidan får man knappast uppleva känslan av att svinga sin lie i en cirkel för att sedan avnjuta 20 fienders simultana dödsbräk i WoW. Oooh yeah... Oh yeah indeed...




Om Gudrun Schyman spelade Guild Wars...   





Kommentarer
Postat av: Marcus

Ooh yeah!

jag spelade guild wars factions. Jag orkade med till level 9.

2008-10-06 @ 18:14:55
Postat av: Astronauten

Har inte jag en snygg Guild Wars gubbe? :D

2008-10-06 @ 18:25:27
URL: http://astronautenochfrank.blogg.se/
Postat av: Cyberlife

Marcus.



Det är nog för att det är meningen att du redan ska ha originalspelet för att orka med Factions som egentligen är en PVP-expansion.



Astronauten.



Jo. :) Den är på lvl 1.

2008-10-06 @ 18:57:34
URL: http://cyberlife.blogg.se/
Postat av: Daniel

Jag spelar tibia.. :/

2008-10-06 @ 19:21:12
Postat av: Astronauten

Ja. Hehe, det var inget spel för mig :/

2008-10-06 @ 21:35:26
URL: http://astronautenochfrank.blogg.se/
Postat av: Astronauten

Men jag skulle gärna vilja se hur den ser ut, kommer inte ihåg :)

2008-10-08 @ 10:40:27
URL: http://hhtp://astronautenochfrank.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0